Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

BioEnv söker nya medarbetare!

Nyhet: 2019-06-27

Vi på institutionen för biologi & miljövetenskapgör en storsatsning och anställer fem nya lektorer inom våra fyra huvudforskningsområden - fysiologi, ekologi, miljövetenskap och systematik/biodiversitet. Utlysningarna ingår i en strategisk satsningen inom det övergripande temat ”konsekvenser av miljöfaktorer på biologiska system”, där vi strävar efter att fördjupa kunskapen om hur naturen svarar på nutida miljöförändringar och mänsklig påverkan och hur negativa effekter kan motverkas.

Arbetsuppgifterna fokuserar på undervisning och forskning, och vid tillsättningen bedöms meriter inom båda områdena lika. Undervisningen kommer (beroende på vilken av tjänsterna det gäller) att omfatta kurser på grund- och avancerad nivå inom biologi-, miljövetenskaps-, receptarie- och lärarutbildningarna. Som en del av ett större lärarlag förväntas man ta en aktiv del i utveckling och förnyelse av undervisningen till både innehåll och form. Förutom föreläsningar och övningar ingår även kursledaransvar. I arbetsuppgifterna ingår också att handleda examensarbeten på grundnivå och avancerad nivå samt doktorander.

Forskningsmässigt förväntas lektorerna driva egna projekt, som ligger i linjer med övrig forskning på institutionen (läs mer om våra Huvudforskningsområden), och söka externa forskningsanslag för att kunna bygga upp och leda en forskargrupp.


Sista ansökningsdag är 20 augusti 2019

Läs mer om respektive tjänst här:

Universitetslektor i zoologisk ekologi

Universitetslektor i zoologisk fysiologi

Universitetslektor i zoologisk systematik

Universitetslektor i miljövetenskap med inriktning mot ekotoxikologi

Universitetslektor i biologisk mångfald

 


Förutom dessa lektorat kan du just nu söka följande tjänster hos oss:

Postdoktor inom artidentifikation genom AI, medborgarforskning och mobilappar Deadline 15 augusti

Doktorand i naturvetenskap, inriktning miljövetenskap Deadline 27 juli

Kommunikatör(50%) Deadline 16 augusti

AV: Catharina Olsson

Artikeln publicerades först på: bioenv.gu.se

Sidansvarig: Åsa Arrhenius|Sidan uppdaterades: 2019-03-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?