Nyheter

• Joint FRAM and ECHA workshop: Valuing environmental bads: a dialogue between ecotoxicologists and environmental economists on the valuation of environmental impacts of chemicals

[2019-11-04] Monetary estimates of environmental effects of chemical pollution are scant and rarely figure in regulatory decision-making on chemicals. To discuss how environmental impacts of chemicals can be valued and used in decision-making FRAM and ECHA invited ten ecotoxicologists and ten environmental economists to a workshop in connection to the SETAC conference on May 28th.

• Miljöprofessor får medalj av Handelshögskolan

[2019-10-31] Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, är årets mottagare av medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande insatser för att utveckla skolans verksamhet.

• Vi söker nya medarbetare!

[2019-09-06] Vi på institutionen för biologi & miljövetenskap gör en storsatsning och anställer fem nya lektorer inom våra fyra huvudforskningsområden - fysiologi, ekologi/naåturvårdsbiologi, miljövetenskap och systematik/biodiversitet. Utlysningarna ingår i en strategisk satsningen inom det övergripande temat ¿konsekvenser av miljöfaktorer på biologiska system¿, där vi strävar efter att fördjupa kunskapen om hur naturen svarar på nutida miljöförändringar och mänsklig påverkan och hur negativa effekter kan motverkas.